RegionWiadomość dnia

Rozsmakowani w 8 Smakach Europy! Ruszyły nagrania do nowego programu TVS! [Zdjęcia]

Nowe kulinarne show, którego partnerem jest Restauracja Czerwona w Chorzowie i Urząd Miasta Chorzów  wystartuje na antenie Telewizji TVS już w maju. Pierwsze nagrania do programu odbyły się w piątek, 21 marca. Na ulicy Jagiellońskiej w Chorzowie popis swoich kulinarnych umiejętności dało dwunastu kucharzy-amatorów. Każdy z uczestników pod okiem kamer, fotoreporterów i licznie zgromadzonej publiczności, miał za zadanie przyrządzić jedno popisowe  danie. Czas na wykonanie zadania to zaledwie 30 minut.  Sposób przyrządzenia, smak oraz efekt końcowy oceniało jury, w składzie którego zasiedli Wiesław Ambross, Prezes Polskiej Sztuki Kulinarnej  oraz Łukasz Staszowski, szef kuchni Restauracji Czerwona.

– Oni wszyscy są amatorami, ale każdy z nich potrafi naprawdę dobrze gotować. Oceniając ich pracę mieliśmy naprawdę trudne zadanie – mówił tuż przed ogłoszeniem wyników Wiesław Ambros.

Do drugiego etapu przeszło ośmiu uczestników, którzy w kolejnych odcinkach programu zmierzą się z kuchniami 7 państw europejskich. O tym jaka to będzie kuchnia  dowiedzą się  w drodze losowania. Ta część kulinarnego show odbywać się będzie w chorzowskiej Restauracji Czerwona, która partneruje programowi. Cotygodniowe rywalizacje kucharzy- amatorów uwieczni  „live-cooking” zawodowych kucharzy, którzy dadzą pokaz swoich umiejętności przygotowując kulinarne wariacje danego kraju.

„8 Smaków Europy” to bez wątpienia najlepsze i największe widowisko kulinarne na Śląsku pełne emocji, wzruszeń i wielkiego napięcia. Kto zwycięży i zostanie mistrzem kuchni na Śląsku? Który z uczestników zasłuży na autorski program w telewizji TVS? Tego dowiemy się, śledząc odcinki nowego kulinarnego show, który na antenie TVS wystartuje już w maju! Informacje o tym co dzieje się na planie filmowym można śledzić na portalu internetowym www.tvs.pl oraz na profilu facebookowym „8 Smaków Europy TVS”.

Ciąg dalszy artykułu poniżej
Pokaż więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button