Odlotowe gotowanie

Początkującym kuchcikom towarzyszyło wiele pytań, ale na wszystkie miały odpowiedź najlepsze nauczycielki gotowania – śląskie gospodynie. Ich doświadczenie doceniają nawet zawodowi kucharze.
Ale choć one w gotowaniu są mistrzyniami, to narzekają, ze brakuje im następców, a dzisiejsze jedzenie to już nie to, co kiedyś… Dlatego postanowiły stawić czoło komercji i pracować z tymi, którzy chcą się nauczyć gotować.
W ten sposób powstała Odlotowa Kuchnia Objazdowa, w której gotować może każdy. Chętnych do takiej zabawy nie brakowało.
Przygotowywano paszteciki serowe – a oprócz tego naleśniki z mięsem, pączki ziemniaczane, ciasto z marchewki czy pyszny chleb, którego wykonanie wbrew pozorom nie jest takie trudne…
Żeby gotować wystarczy przepis, zapał do pracy… A nagroda jest oczywiście jedna – degustacja.