Są smaczne i szybkie w przygotowaniu – parówki. Jednak czy wiesz, jak są produkowane? Bierzemy parówki pod lupę w programie „Fabryki w Polsce”!
Parówki to uwielbiany przez Polaków produkt. Można z nich przygotować szybkie danie, a wśród jego amatorów wcale nie królują dzieci. W programie „Fabryki w Polsce” w TVS odpowiemy na pytanie, jak są zrobione parówki marki Sokołów.
Oglądaj „Fabryki w Polsce” 19 listopada (we wtorek) o 17:15 na antenie TVS!
TOP 5 SILESIA FLESZ: Półnagie lekarki w Katowicach! A Śląsk rozgrzany wizją spalarni!
TOP 5 Silesia Flesz – premiera w każdą niedzielę o 19:50 w Telewizji TVS
Jak to jest z tymi parówkami?
Parówki budzą wiele kontrowersji. Często zastanawiamy się, z czego i jak są produkowane oraz ile tak naprawdę mają wspólnego z pełnowartościowym produktem spożywczym.
W ostatnich latach przeszły sporą przemianę wizerunkową, a do ich produkcji coraz częściej używa się wysokiej jakości mięsa, natomiast ich cena niejednokrotnie przewyższa cenę wędlin.
Parówki Sokołowa – sprawdź jak powstają!
Żeby przekonać się na własne oczy, jak ten produkt powstaje, wraz z kamerami programu „Fabryki w Polsce” odwiedziliśmy zakład grupy Sokołów w Czyżewie na Podlasiu. Przyjrzeliśmy się produkcji parówek zawierających 100% mięsa z szynki.
Jesteś ciekawy, jak zrobione są parówki? Nie przegap najnowszego odcinka programu „Fabryki w Polsce” – już we wtorek 19 listopada o 17:15 na antenie TVS!
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
McDonald’s, Burger King, KFC – który fast food zdrowszy? PORÓWNANIE
Rozczłonkowane ciało w lesie. Grzybiarz znalazł głowę. Nie ma rąk
Katowice: Dzielnice Załęże, Burowiec i Szopienice obejmie PROHIBICJA? Tak chce miasto
Śląskie: Tragiczny wypadek w Lędzinach. Nie żyje 19-latek
Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi nowościami w naszej ramówce? Śledź Telewizję TVS na Facebooku i Instagramie!
Facebook InstagramMarlena Borczyk