Japońskie smaki na onkologii
Sushimaster – MACIEJ RYDZ ze Stowarzyszenia SmakiŚwiata.com opowiadać będzie z pasją o tajnikach kulinarnych Azji, a naszych podopiecznych nauczy niełatwych technik zawijania ryżu w algi, kreatywności w przyrządzaniu potraw i jedzenia za pomocą pałeczek.
Szkolenie organizuje NARADA SUSHI CLUB z Katowic (ul. Barbary 13), w którym nasi podopieczni gościli już pod koniec lutego. Jednak nie wszystkie dzieci ze względów zdrowotnych mogły opuścić szpitalne oddziały. Prawdziwa pasja potrafi jednak przekraczać granice nawet szpitalnych murów.
I tak ,dzięki staraniom organizatorów, japońskie smaki urozmaicą menu małych pacjentów śląskich oddziałów onkologicznych, a sushimaster zabierze ich w kulinarną wycieczkę po wyspach Japonii.
Czas i miejsce akcji:
29.04.2009 (środa), godz. 14.00 Oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach – Ligocie (u. Medyków 16)
30.04.2009 (czwartek), godz. 14.00 Oddział Onkologii i Hematologii w Chorzowskim Centrum Pediatrii i Onkologii (ul. Truchana 7)