
Dopadła cię kulinarna rutyna? Jesteś ciekawy, jak smakuje kuchnia góralska w połączeniu ze śląską? Odpowiedzi poznasz w nowym programie kulinarnym – “U Bacy na Cacy” już w sobotę 1 grudnia o 19:50!
„U Bacy na Cacy”, czyli nowy program kulinarny na antenie TVS, to dowód, że kuchnia góralska może połączyć się ze śląską i stworzyć nowe, smaczne kombinacje. W każdą sobotę o 19:50 prowadzący Artur “Bacowski” Andrzejczak zaprezentuje innowacyjne, kulinarne propozycje.
Premierowy odcinek już w sobotę 1 grudnia – o 19:50 w TVS!
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
McDonald’s, Burger King, KFC – który fast food zdrowszy? PORÓWNANIE
Ciąg dalszy artykułu poniżej
Po pierwsze, podstawą kuchni góralskiej jest dobrej jakości produkt. Mimo że nie jest zbyt wymagająca, ma w sobie coś, co sprawia, że chętnie próbujemy góralskich smakołyków i odtwarzamy ich smaki we własnych domach. Po drugie, kuchnia góralska słynie również z podstawowych składników, takich jak: ser (oscypki, bryndza czy bundz), ziemniaki czy też odpowiednio przyprawione mięso.
W „U Bacy na Cacy” połączymy góralskie smaki z tradycyjną kuchnią śląską. Co z tego wyjdzie? Rolada z oscypkiem? Żurek z bryndzą? Przekonajcie się sami, obserwując kulinarne zmagania “Bacowskiego”! Nasz baca na co dzień prowadzi w Chorzowie restaurację „Cyprysek”, która oferuje góralską kuchnię.
Oglądaj premierowe odcinki „U Bacy na Cacy” w soboty o 19:50! Powtórki w każdą niedzielę o 13:10.
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi nowościami w naszej ramówce? Śledź Telewizję TVS na Facebooku i Instagramie!
Facebook Instagram(Marlena Borczyk/Agnieszka Prusko)