Kraj

Zatrucie w zakładach drobiarskich

Strażacy zostali zaalarmowani o wycieku amoniaku na hali produkcyjnej – mówi Mariusz Wawerka – rzecznik prasowy Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy. Jednak były to prawdopodobnie środki chemiczne, użyte przez firmę zewnętrzną, która przeprowadzała w zakładzie dezynfekcję.

14-tu pracowników jest na obserwacji. Skarżą się na bóle głowy i podrażnienia górnych dróg oddechowych. Lekarze stwierdzili też u nich podwyższone ciśnienie.

W Solcu sytuacja jest już opanowana. Po przewietrzeniu pomieszczeń wznowiono produkcję. Niedawno do podobnego zatrucia doszło również w Dąbrowie Chełmińskiej.

Ciąg dalszy artykułu poniżej
Pokaż więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button